DIY interieur accessoires van cement

Cement, iedereen kent het wel. Meestal ken je het als bindmiddel dat gebruikt wordt in de bouw. Maar wist je dat  je er hele leuke objecten van kan maken? En het is niet eens moeilijk, kijk snel verder!

Plantenbakje

Wat heb je nodig?
plantjes
potaarde

cement (bouwmarkt)
water
kartonnen bekertjes/bakjesbenodigdheden cementpotje

Het basismateriaal voor de potjes is cement. Met een kilootje heb je meer dan genoeg voor een reeks potjes. Voor het mengen van het cement volg de menginstructies op de verpakking.

Om de potjes vorm te geven heb je kartonnen bekertjes nodig. Neem telkens een grote beker en eentje die wat kleiner is om erin te passen (zoals op de foto) voor het maken van de gewenste dikte van de rand.

Hoe begin je eraan?
Neem een groot en kleiner kartonnen bekertje. Vul het grootste bekertje voor de helft met sneldrogend cement en zet het kleinste bekertje (gevuld met water voor gewicht) er in. Denk eraan dat je het kleinere bekertje niet helemaal tot de onderkant drukt, dan krijg je geen waterdicht bakje.
Wanneer het cement goed droog is scheur je de kartonnen bekers eraf en heb je een perfect plantenpotje. Vind je het niet strak genoeg dan kan je de randen een beetje bijschuren met schuurpapier.

Bij dit voorbeeld zijn ronde bekertjes gebruikt, maar het is ook leuk om een andere vorm te nemen. Kijk goed in je kast en bewaar leuke kartonnen/plastic (zacht) verpakkingen en kijk wat je kan gebruiken.

cementpotje

Hieronder volgen een aantal afbeeldingen van kaarsen houders die op dezelfde manier zijn gemaakt als hierboven omschreven. Het cement geeft een erg mooie betonlook wat eigenlijk in ieder interieur mooi staat.

e5bb2d8da053b8f1ef6c9de3a0390552 d83ab9ef3d669ad792f7cd49cf2287f5 6f12b24d5371ceac1b78b4efc80632a2 07f09fcea29928ec45954a6f6bc377a3

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.