Licht in de duisternis

Hehe, eindelijk een dag waarop het droog is (tot nu toe) en de zon weer schijnt! Hebben jullie ook genoeg van de donkere en natte dagen hiervoor? Voor mijn gevoel regent en waait het echt al een paar weken maar eindelijk komt daar verandering in. Hoewel het wel een goede reden en tijd is om eens te kijken naar je verlichting in huis!

Juist met deze donkere dagen merk je of je een goed verlichtingsplan hebt. Merk je dat je ergens een donkere hoek hebt waar je eigenlijk van af wil? Denk dan eens goed na over wat voor soort verlichting je daar wilt. Wil je daar sfeerverlichting, of juist een goed boek kunnen lezen?

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met mij op! (meer informatie onder het kopje advies & ontwerp)
Ben je wel blij met je verlichtingspunten maar opzoek naar een nieuwe uitstraling? Lees dan verder! Ik zal verschillende trends op het gebied van verlichting toelichten.

Trend 1. Groeperen

Wat te doen als je niet kunt kiezen tussen een paar lampen? Hang ze gewoon allemaal op! Het is helemaal in om meerdere lampen met en bij elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld lampen kiezen in verschillende kleuren en formaten en die bij elkaar groeperen.
Een echte waaghals hangt een aantal totaal verschillende modellen bij elkaar. Om het geheel toch rustig te houden, is het verstandig om het wel bij één kleur te houden.
Ook kun je gaan spelen met hoogtes. Neem een aantal lampen van het zelfde model en hang deze op verschillende hoogtes aan het plafond.

lamp groeperen2 lampengroeperen

Trend 2. Natuurlijke materialen

Houd je van neutrale kleuren en een rustige sfeer in huis? Dan past deze trend helemaal bij jou! Binnen deze trend zien we veel hout en beton. Een combinatie van deze materialen geeft een warme en stijlvolle sfeer.

lamp natuurlijkematerialen

 

Trend 3. Koper

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen is Copper orange dé kleur van 2015. Koperen lampen kunnen in dit interieur niet ontbreken! Wat leuk is aan dit mooie materiaalsoort is dat het zowel een industriële look geeft als een chique tintje.

lamp koper

Trend 4. Groot groter grootst

Een enorme lamp als eyecatcher kan erg mooi zijn. Wel als je de ruimte er voor hebt. Vooral mooi voor boven de eettafel! Ik zou wel voor een minimalistisch vormgegeven exemplaar gaan. Hij valt door het formaat al genoeg op!

grootgrotergrootst

Published by

12 thoughts on “Licht in de duisternis

 1. Ik ben zeer geïnteresseerd in de rechtstaande lamp, met witte kap en houten poten zoals hierboven verder bij de afbeeldingen.

  Mvg

 2. Hoi Sylvie,

  die staande lamp (met drie poten) is van Zuiver. Is o.a te koop bij webshops als wehkamp.nl , designwonen.com , vtwonen.nl en fonq.nl

  Groetjes Loes

 3. Hoi sylvie

  Ben helemaal te gek van de grootte witte hanglamp
  Met de bewerking aan de binnenzijde
  Kan jij me vertellen waar deze te verkrijgen is
  Mvg
  Marian

 4. Hoi Loes,
  Even grappig. Mijn moeder wil wat inspiratie opdoen wat betreft hanglampen en zag via Google afbeeldingen jouw collage met koperen hanglampen en daarom vraag ik mij af waar je die hebt gevonden. Heb je misschien een linkje voor de koperen hanglampen? Zou heel fijn zijn, dan kan ze die opzoeken.. en aangezien de trend anno 2016 weer helemaal terug is en geen no go is geworden uit 2015 vind ik het een leuke bijkomstigheid dat mijn moeder dit tegenkwam. Lampen uitzoeken… ik wist serieus niet dat je met 3 personen in een gezin 3 zo uitlopende smaken kon hebben. En wat moet je goed weten wat je wilt om eruit te komen. Pfjuw. Bedankt dus voor deze collage. En hopelijk kun je mij vertellen waar je ze hebt gevonden.
  Groetjes Michelle Kaiser

  1. Hoi Michelle,

   Wat leuk dat je mijn collage tegen bent gekomen!
   Ja inderdaad, koper kan nog steeds 🙂
   Als je even op mijn pinterestpagina kijkt (bij het bord verlichting) zie je de afbeeldingen en met de bijbehorende bron.
   Ik heb zelf ook even gekeken en bij de webshop Fonq hebben ze nog veel koperen lampen, hier is de link: https://www.fonq.nl/producten/categorie-hanglamp/?ms_fk_kleur=Koper&sort=Recommended&p=1&templateid=396

   Succes met de zoektocht! Ik hoop dat jullie wat moois vinden 🙂

   Groetjes Loes

 5. Hoi,
  Ik ben helemaal weg van de lampen, bij groeperen, met de verschillende kleuren glas.
  Waar kun je die kopen?

  Groetjes,
  mireille

 6. Hoi Loes,

  Mag ik vragen waar de ‘koe-bel lampen’ onder het kopje groeperen te verkrijgen zijn? Alvast bedankt voor je reactie.

  Groet,
  Erik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.