Februari agenda

Er staan weer wat leuke uitjes op de februari agenda. Volgend weekend is er in Amsterdam een beurs die je als design liefhebber niet moet missen!

Design icons

Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa komen op 7 + 8 februari naar Amsterdam voor Design Icons 2015.
Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.

Design Icons is een jaarlijks evenement in De Kromhouthal op het terrein van De Overkant. Deze voormalige scheepsmotorenfabriek is compleet gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan ‘t IJ. De industriële uitstraling van De Kromhouthal laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen.

DESIGN ICONS 
Wanneer: za. 7 & zo. 8 februari 2015
entree za. 14.00-20.00 uur €10,- / zo. 10.00-18.00 uur €5,-

Waar: De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231 Amsterdam

14

Material Xperience
In de jaarbeurs in Utrecht vindt dit jaar weer hét toonaangevende vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals plaats. Dit evenement is gericht op materialen, innovatie en inspiratie.

Wat je allemaal kunt verwachten; materialen en objecten over geuren, die licht geven als je ze aanraakt, onweerstaanbaar zijn om aan te raken, 3D geprinte softe kusseneffecten, het effect van synesthesie, objecten die meebewegen bij je activiteiten en de mooiste akoestische oplossingen kortom: al je zintuigen worden geprikkeld! En wederom lezingen van (inter)nationale experts over positieve prikkels van de zintuigen bij een goede materialisatie van kantoren, retail, horeca, zorgomgevingen en scholen.

Tip! Kijk op de site van Material Xperience om je gratis te registreren.
Ook kun je met je toegangskaart naar de Bouwbeurs die gelijktijdig plaats vindt op jaarbeurs locatie.

MATERIAL XPERIENCE
Wanneer: 9 t/m 13 februari, geopend vanaf 9.30-17.30 (do. 12 feb. tot 20.30 uur)

Waar: Jaarbeurs Utrecht

designing-with-our-five-senses-sound-02-532x400


Tentoonstelling ”How we work – new Dutch design”
De expositie laat het ontwerpproces zien van Mae Engelgeer, Lex Pott, rENs en nog 11 anderen. Een jonge generatie designers bij wie het steeds draait om de vraag: wat doen we met de overdaad aan spullen, objecten en design? Om deze tentoonstelling te zien moet je het Stedelijk museum bezoeken in ’s Hertogenbosch.

HOW WE WORK -NEW DUTCH DESIGN
Wanneer: vanaf nu t/m 17 mei

Waar: Stedelijk museum ‘s-Hertogenbosch, De Mortel 4

1-Joris-Laarman-1

Object Rotterdam
Lastminute uitje, aankomende week is namelijk al Object Rotterdam. Dit is een beurs op het snijvlak van design, kunst, fashion en architectuur. Dit jaar zijn er ruim vijftig deelnemers met zo’n 100 objecten uit verschillende ontwerpdisciplines te zien. De beurs vindt plaats van 5 t/m 8 februari op een unieke locatie: de SS Rotterdam, het vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn en de ‘Grand Dame’ van de Rotterdamse haven.

OBJECT ROTTERDAM
Wanneer: 5 t/m 8 februari, dagelijks van 11.00 – 19.00 uur (entree €7,50)

Waar: 3de Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam

deRotterdam-Object-5

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.