Agenda Oktober

Sorry het is een beetje lang stil geweest hier.. maar de vakantieperiode zit er weer op dus er staan weer leuke evenementen op de agenda!

VT wonen&design beurs
Om te beginnen is vanaf 29 September t/m 4 oktober de jaarlijkse woonbeurs in Amsterdam. Dit is dé beurs voor interieur liefhebbers! Tijdens deze dagen kun je enorm veel inspiratie op doen bij verschillende bekende merken zoals vtwonen, Eigen Huis & Interieur, Ariadne at Home of Wonen Landelijke Stijl. Zij zullen in hun stands de nieuwste trends op meubelgebied laten zien.
Ook is er de mogelijkheid om met een stylist of architect aan tafel te gaan zitten en advies te vragen op de speciaal ingerichte Adviesplein. Wel is het handig om een afspraak in te plannen.

Kijk hier voor het programma per dag.

VT wonen&design beurs
Wanneer: 29 sept. t/m 4 okt.
Waar: RAI Amsterdam
Kosten: €19,-

logo vtwonen

 

Textielmuseum Tilburg
Vanaf 3 okt. t/m 7 feb. is er in het Textiel museum de tentoonstelling ”Oshime kara uchū kaihatsu made – van luiers tot de Space Age”. Een Japans gezegde dat het belang van textiel in het heden én het verleden illustreert.De tentoonstelling Fiber Futures geeft een gevarieerd beeld van de Japanse fiber scene.
Een ingetogen, maar af en toe ook uitbundige mix van werken aan de muur, monumentale installaties, sculpturen en zelfs video en architectuur. Alle kunstenaars in de tentoonstelling maken gebruik van flexibele materialen zoals zijde, washi papier, jute, hennep, staaldraad, synthetische vezels en zelfs gerecyclede zijdecocons.
In veel van de werken is de natuur als inspiratiebron terug te zien, van een stenen landschap tot vormen die doen denken aan onderwaterwerelden en woekerende jungles. Daarnaast komen meer poëtische thema’s zoals vergankelijkheid en het verstrijken van tijd aan bod in deze gevarieerde presentatie.

Wanneer: 3 okt. t/m 7 feb.
Waar: Textiel museum, Tilburg
Kosten: €10,- (volwassenen)
Informatie: www.textielmuseum.nl

07_Fiberfuture_werkbestand
Dutch Design Week
De jaarlijkse Dutch Design Week is dit jaar van 18 t/m 25 oktober, natuurlijk weer in Den Haag. Een week lang is er enorm veel aanbod op het gebied van design, techniek en innovatie. Gedurende week zijn op 80 locaties in Eindhoven presentaties van 2400 ontwerpers te zien, allemaal rondom het thema ‘What if…’ Zo zijn bijvoorbeeld de werken van de finalisten van de Dutch Design Awards te bewonderen in een overzichtsexpositie, zullen er concerten plaatsvinden in de Effenaar en zijn er speciale tijdelijke tentoonstellingen in het Van Abbemuseum en het Veemgebouw op Strijp-S.

Dutch Design Week
Wanneer: 18 t/m 25 okt.
Waar: Eindhoven
Info: www.ddw.nl

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.