Dit moet je zien

Het is is heerlijk om het internet af te struinen naar interieur blogs en woonwinkels voor inspiratie. Maar ook is er op tv een boel te zien. Op dit moment zijn er veel tv programma’s op het gebied van interieur make-overs. Ik heb een lijstje gemaakt met programma’s (Nederlandse) met kleine samenvatting waar het in grote lijnen over gaat. Sommige programma’s zijn op dit moment niet op tv maar altijd leuk om op een verveel dagje op de bank te kruipen achter je laptop. Lees gauw verder en kijk of er iets tussen zit voor jou!

Vt wonen
Elke zondagavond van 18.30 – 19.30 uur op SBS6: Weer verliefd op je huis! Presentator Viktor Brand en stylisten gaan de uitdaging aan om bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. Iedere aflevering neemt een andere stylist een ruimte onder handen.
Het leuke aan dit programma is dat er vaak familie’s zijn met een woning waarvan je ook denkt, uit welke tijd komt hun interieur.. Of stellen die totaal een andere smaak hebben en er echt niet uit komen samen. Daarnaast vind ik in het algemeen de stijl van Vt wonen erg mooi.

vtwonen2
House rules Holland
Afgelopen September is dit nieuwe programma begonnen. Het lijkt op het tv programma Het Blok van een aantal jaar geleden. Alleen gaan deze keer stellen bij elkaar verbouwen i.p.v in een appartement. Vijf voor elkaar onbekende koppels verbouwen elkaars huis aan de hand van vijf huisregels. Elk duo overhandigt de sleutel van hun woning aan de vier andere stellen die gelijktijdig het huis onder handen nemen. De resultaten worden beoordeeld door de internationaal bekende ontwerper Edward van Vliet en styliste Odette Simons. Daarnaast geven de koppels zelf cijfers aan de koppels die hun woning verbouwd hebben. Naarmate het programma vordert zie je dat er koppels zijn die er over nadenken om tactisch te stemmen.
Nadat ieder huis aan de beurt geweest is valt er een koppel af en gaat de race verder met het verbouwen in een verzorgingstehuis.
In dit programma is het leuk om de verschillen te zien in koppels qua styling- en klus vermogen.
Inmiddels is de finale bijna in zicht, iedere dinsdag avond om 20.30 uur op NET5. Maar alle afleveringen zijn hier terug te zien.

Tv makelaar mission impossible
Huizenprogramma waarin wanhopige huiseigenaren hulp krijgen bij de verkoop van hun moeilijk verkoopbare woningen. Als je de woningen ziet is het niet moeilijk in te denken waarom het nog steeds niet verkocht is! Jeetje wat zijn er een boel mensen met een grote verzameling waardoor je de ruimte niet meer ziet of mensen met een hele aparte smaak. Presentatrices Evelyn Struik en Froukje de Both ontfermen zich over deze mensen. Tijdens hun missie worden ze bijgestaan door financieel expert Pieter van Tuinen, makelaar Gaby van Bracht en bouwdeskundige Bob Sikkes.
Afleveringen zijn hier terug te kijken.

RTL Woonmagazine
Dit programma is te vergelijken met VT wonen, ik vind het erg op elkaar lijken. Waar ze van verschillen is dat bij RTL woonmagazine werken met iedere aflevering een bekende ontwerper die de ruimte onder handen neemt. Daarnaast heeft RTL Woonmagazine een mooi Pinterest account waar nog meer inspiratie op te vinden is.
Het vijfde seizoen is net afgelopen, wil je afleveringen terug zien? Dat kan hier.

Eigen huis en tuin
Dit is het langstlopende Nederlandse klus programma, dus ik denk dat je dit wel kent. Het wordt aan het begin van de zaterdagavond uitgezonden op RTL4.
In de afleveringen komt niet alleen het interieur aan bod maar ook de tuin heeft bij dit programma een grote rol. Het ligt aan de grootte van de tuin, maar meestal zit er in elke aflevering een metamorfose van een tuin en een interieur. Soms zijn de veranderingen zo rigoureus waardoor er meerdere afleveringen er aan worden gewijd.
Zoals in het begin al omschreven staat is dit een klus programma, er wordt duidelijk uitgelegd hoe iets gemaakt wordt zodat je zelf thuis ook aan de slag kunt als je een beetje handig bent;). Afleveringen terug zien? Dat kan hier.

Oud en nieuw
Dit is een nieuw programma in wedstrijd vorm voor creatieve klussers. Onder het motto ‘Afval bestaat niet!’ gaan tien personen de strijd aan op NPO 3.
De deelnemers (ontwerpers, meubelmakers en kunstenaars) zoeken iedere aflevering tussen afgedankte rotzooi naar pareltjes. De opbrengst gaan mee naar de werkplaats, waar ieder een werkbank heeft en waar het materiaal onder handen genomen kan worden. Iedere aflevering is er een meubel dat ontworpen moet worden en uiteindelijk moeten ze met hun ontwerp indruk zien te maken op de jury, zodat je niet uit het programma ligt.
Iedere maandagavond om 20.30 uur op BNN NPO3. Of klik hier om terug te kijken.

Oud_en_Nieuw__fotograaf_Annemieke_van_der_Togt_carousel_medium-1445860457

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.