Kerstsfeer buitenshuis (gastartikel Fonteyn)

Alweer een kerstblog? Jazeker! Het is nu echt bijna kerst en de inspiratie voor het interieur hebben jullie in mijn vorige blog kunnen zien. En nu je je huis kerst proof hebt, is het tijd voor het balkon en/of terras. Buitenshuis kan je namelijk ook leuke kerst decoratie ophangen of plaatsen. Hier een paar ideeën op een rij.


Extra sfeerverlichting in de tuinc6840b461025f1f5e084743093627c7b

Het is steeds vroeger donker. Daarom is het rondom de feestdagen extra gezellig om wat meer sfeerverlichting buiten aan te brengen. Hiervoor schaf je speciale kerstverlichting voor buiten aan.
Een paar basis ideeën: versier een boom of struik met lampjes, of hang drapeer de lampjes over de balustrade van je balkon. Wil je het wat creatiever aanpakken? Ga dan aan de slag met een lege muur of schutting. Maak met spijkers de vorm van een kerstboom en hang hier kerstlampjes langs. Ook de hippe hangplanten die we nu overal zien maak je extra feestelijke door er led lampjes in te leggen die werken op een batterij.

DIY kerstdecoratie
Naast de kant en klare kerstversiering voor buiten is het ook erg leuk om zelf spullen voor in de tuin te maken. Hier hoef je echt niet extreem handig of creatief te zijn. Een makkelijk voorbeeld is een slinger met dennenappels. Spuit een aantal dennenappels in een kleur naar keuze of versier ze met glitters. Rijg ze daarna aan een touw en versier er je schutting, deur of balkonbalustrade mee. Ook deze winter is de Scandinavische tuin nog erg populair. Ook voor kerst zien we hierbij veel natuurlijke elementen, zoals mos, sloophout en hertengeweien. En vergeet natuurlijk niet de traditionele kerstkrans voor aan de voordeur of muur niet!

3d78c10e27324f83e0d8323671b5fa20
Ook het terras in kerstsfeer versieren
Binnen vanaf de bank ziet het terras met daarop de tuinmeubelen of loungeset er vaak wat troosteloos uit tijdens de winter. Het is daarom des te gezelliger om het terras vrolijk aan te kleden en te versieren rondom de feestdagen. Zet op de tuintafel een paar potten neer met wintergroene plantjes of een schaal met wat kerstgroen en takken. Heb je een overdekt terras? Richt deze dan voor tijdens de kerstdagen in met extra dekens, kussens en een vuurkorf of -haard. Voor je het weet ontstaat er tijdens de kerst een nieuwe traditie waarbij je met familie en vrienden even buiten geniet van een glaasje glühwein en marshmallows maken boven het vuur.

795e400cc65fb07a004679cc1d0f0cb1

e5a24949ade842677d61121e0b40c184

Voor meer ideeën voor praktische en sfeervolle buitenverlichting en haarden klik hier.

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.