Kerstboom eruit kamerboom erin

Het is altijd even wennen als de kerstboom weer weg is.. het voelt zo kaal aan. Maar zoals de titel het al zegt, is het tijd voor een kamerboom! Een kamerboom is namelijk de woonplant van de maand januari.

Er zijn vier soorten. Bij iedere soort staan cirkelvormen centraal. Dit staat voor eeuwigheid, eenvoud en tevredenheid.

”Easy going” Beaucarnea
Deze ‘olifantenpoot’ biedt een mooi contrast tussen de rechte stam en groene lancetvormige sprieten die uit de kroon groeien. De kamerboom is een makkelijke plant die zelf water opslaat in de stam en knol, en zo grotendeels zelfvoorzienend is.

plant1
Schuwe Polyscias
Dit boompje groeit recht omhoog en ontwikkelt daar karakteristieke takken. Hieraan groeien van laag tot hoog mooie bladeren. De plant staat graag in de schaduw en de bladeren kunnen afhankelijk van de variant groen, geel of wit zijn.

plant2

Kleurrijke Dracaena
Ook wel de Drakenplant genoemd. Deze plant is hoog, vol en heeft een stevige stam. Er groeien schitterende bladeren aan in de kleur groen, geel en goud, met soms zelfs roze of rood. Daarbij is het een krachtige luchtzuiveraar. Door de wat palmachtige vorm heeft deze woonplant een stoere, tropische uitstraling die elk interieur iets exotisch geeft.

plant3

Gelukkige Pachira
Meestal zijn er twee tot drie stammen in elkaar verweven en de diepgroene bladeren lijken op een hand met vijf vingers. Volgens de Chinese Feng Shui leer pakken die groene handen geluk en fortuin en wordt daarom ook wel geldboom genoemd.

plant4

Voor verzorging van deze kamerbomen en andere planten inspiratie kijk hier.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.