Trends 2016 -deel 2-

In een vorig blog was ik begonnen aan de trends van 2016. Ik schreef over dé kleur en verschillende stylen die in 2016 te zien zijn. Vandaag nemen we materiaal en vorm door. De meeste trends zijn al eind 2015 begonnen en wordt in 2016 door gevoerd.

Kurk
Kurk ken je misschien wel van de kurkvloeren in de jaren 80. Maar dit jaar en afgelopen jaar was het ook al een beetje te zien, maakt kurk een comeback!
Kurk heeft een heel aantal positieve eigenschappen. Zo is het geluiddempend, warm, 100% natuurlijk materiaal, waterbestendig, anti- statisch en anti- allergisch, veelzijdig en makkelijk in onderhoud.

In ieder interieur is kurk goed toe te passen door de kleur en structuur van het materiaal. Wil je het toepassen in een minimalistisch interieur, kies dan voor een combinatie met keramiek, aardewerk en glas.
Ook is kurk een leuk materiaal voor een gekke eyecatcher in je interieur. Combineer het met een opvallende kleur of gebruik kurk doppen!

kurk2

kurk5

kurk3

kurk6
kurk7
kurk4
kurk8

kurk1


Marmer

Je ziet steeds vaker marmer terugkomen in het interieur. Zowel grote interieur objecten zoals tafels maar ook kleinere items zoals marmeren snijplanken of marmeren schalen voor op tafel. Het is een materiaal dat zowel warmte als luxe uitstraalt, door de eenvoud en de mooie kleuren die marmer kan hebben is het een super materiaal waar je veel mee kunt combineren. Marmer komt voor in verschillende kleuren, van wit tot grijs en roze.


marmer1


marmer2


marmer3


marmer4

marmer5


marmer6
Vormen
In 2015 was ovaal al in het interieur te zien en dit jaar komt dat nog meer. Rond en ovaal nemen minder ruimte in beslag dus ideaal voor als je klein woont.
Het thema wordt ”egg” genoemd; geborgen, breekbaar en rond. Nestende vormen en breekbare materialen zoals keramiek, maar ook het gebruik van veel grove structuren en ruwe materialen zullen we terug zien. Niet alleen plantaardige materialen worden gebruikt maar ook dierlijke, zolang deze maar puur en natuurlijk zijn. Denk hierbij aan riet, hout, hennep en dierlijke materialen zoals ruw zijde, ruw katoen en wol.


vorm1


vorm2


Posters

Posters.. je kunt er al niet meer omheen. Posters zijn ideaal als wand decoratie. Ze komen voor in verschillende vormen, maten en dessins. Daarnaast is het gemakkelijk op te hangen en te combineren, in een mooie lijst of aan de muur geplakt met washi tape.


posters1


posters2


posters3


posters4

posters5

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.