Agenda februari

Zo, de kerstmarkten liggen weer achter ons. Ik zeg; tijd voor de lente! Helaas nog even wachten maar het is wel tijd om inspiratie op te doen voor de lente. Er staan weer een aantal leuke evenementen op de agenda, dus lees gauw verder!

De vakbeurs van Woonindustrie
Van zondag 14 februari tot en met woensdag 17 februari 2016 vindt de VAKbeurs van de Woonindustrie plaats. Ruim 100 interieur fabrikanten tonen dan hun laatste collecties en noviteiten. De VAKbeurs is uitsluitend bedoeld voor vakbezoekers. Maar op zondag 14 februari zijn consumenten ook welkom om inspiratie op te doen. Deze dag is de beurs geopend vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Naast inspiratie op doen is er ook de mogelijkheid om met een stylist rond de tafel te gaan of deel te nemen aan een workshop. Voor meer informatie kijk hier.

Wanneer: 14 t/m 17 februari
Waar: De Woonindustrie, Symfonielaan 1, Nieuwegein.


vakbeurs
Design Icons
Ook dit jaar vindt Design Icons plaats in Amsterdam. Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa zijn op 13 & 14 februari hier te zien. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.
Alleen het gebouw waar het zich plaats vindt is al de moeite waard om er heen te gaan. De kromhouthal is een voormalig scheepsmotorenfabriek en is compleet gerenoveerd tot een karakteristiek evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan ’t IJ, geeft een prachtig uitzicht op het stadscentrum. De industriële uitstraling van het pand laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen.

Wanneer: 13 & 14 februari
Waar: Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam
Info: www.design-icons.nl

designicons

Tuin & Sfeer
In het noorden van Nederland vindt de Tuin&Sfeer beurs plaats in het weekend van 18 – 21 februari. Een beurs met een diversiteit aan onderwerpen. Je kunt er ideeën op doen op het gebied van tuinstijlen, voorjaarsbloeiers, de nieuwe collecties terrasmeubelen, nieuwe trends in bestrating, sierhekwerk, overkappingen, tuinhuisjes en blokhutten. Verder zijn er diverse themastraatjes, zoals Natuurlijk Tuinieren en de Culinaire Proeverij. Op het Tuin- en Woonfestival zijn decoraties te vinden om tuin en huis op te vrolijken.

Wanneer: 18 t/m 21 februari
Waar: Martiniplaza, Groningen
Info: www.tuin-sfeerbeurs.nl

Tuinidee
Voor tuininspiratie moet je naar Tuinidee in de Brabanthallen. TuinIdee is uniek door haar schitterende voorbeeldtuinen in fraaie decors. Stuk voor stuk praktische en originele ideeën, voor ieder wat wils. Van exclusief tot budgetvriendelijk. In totaal vind je er 30.000 vierkante meter aan tuin-ideeën. Daarnaast zijn er in het tuintheater interessante presentaties van bekende tuinspecialisten als Jurgen Smit, Romeo Sommers en Rob Verlinden. Ook voor advies op maat bent u bij Tuinidee aan het juiste adres. In het tuinlab is er een spreekuur waarbij u met u vragen terecht kunt bij verschillende exposanten.

Wanneer: 25 t/m 28 februari
Waar: Brabanthallen, Diezekade 2, ‘s-Hertogenbosch.
Info: www.tuinidee.nl

tuinidee_inspiratietuin_schets3

Art Rotterdam
Voor de kunstliefhebber is dit een interessant evenement dat plaats vindt in de Van Nellefabriek. Het is de 17e keer dat dit evenement plaats vindt en heeft zich ontwikkelt tot de plek om jonge kunst te ontdekken. De laatste ontwikkelingen binnen de beeldende zijn hier te zien in verschillende tentoonstellingen.
Vanuit verschillende invalshoeken kun je de rijke schakering van de hedendaagse kunstproductie aanschouwen; videokunst in Projections, installaties en performances in Intersections, de nieuwste lichting Nederlandse kunstenaars in Prospects & Concepts en jonge galeries met solopresentaties in de New Art Section.

Wanneer: 10 t/m 14 februari
Waar: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
Info: www.artrotterdam.com

van nelle vooraanzicht

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.