Agenda april

Er zijn weer leuke uitjes die je in April kunt plannen of een andere keer, want veel tentoonstellingen zijn nog langer te bewonderen dit jaar. Benieuwd of er iets tussen zit voor jou? Lees snel verder!


Zoektocht naar droomhuis
Het is geen beurs maar ik wilde het toch even benoemen. Op 2 april is het namelijk weer open huizen dag. Veel huiseigenaren openen dan de deuren van hun huis. Dus als je al een huis op het oog hebt, is het misschien deze dag de kans om het huis te bezichtigen!

Wanneer: 2 april
Waar: door heel Nederland
Info: NVM open huizen dag

 Kom in de kas
Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In het weekend van 2 & 3 april 2016 openen ruim tweehonderd glastuinders hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde groenten en veilige natuurproducten.

Wanneer: 2 en 3 april
Waar: door heel Nederland
Info: kom in de kas

droomhome_tuinbeurs_kom_in_de_kasVintage beurs

Speciaal voor vintage liefhebbers is er in de Jaarbeurs in Utrecht een enorme verzamelaarsbeurs. Het is hét grootste vintage evenement van Europa! Je zou er een hele dag rond kunnen snuffelen op de ruim 2000 stands verdeeld over 5 hallen. Er is van alles te vinden wat er maar te verzamelen valt, van porseleinen poppen tot design artikelen, en van serviesgoed tot zakhorloges. Daarnaast zijn er het hele weekend speciale tentoonstellingen, presentaties, demonstraties en signeersessies.

Wanneer: 16 en 17 april
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Info: verzamelaarsbeurs


Tuin & lifestyle
Van donderdag 14 t/m 17 april vindt het Tuin & Lifestyle Event plaats. Ahoy in Rotterdam wordt dan omgetoverd in één grote tuinbeleving voor jong en oud. Er zijn inspirerende thematuinen, een grote tuinmarkt, interessante workshops en volop activiteiten voor kinderen.
De nummer één groene en duurzame tuinman van Nederland verbindt zijn naam aan Tuin & Lifestyle 2016. Televisie-tuinman Lodewijk Hoekstra. Hij zal iedere dag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en zijn kennis te delen.

Wanneer: 14 t/m 17 april
Waar: Ahoy, Rotterdam
Info: tuin&lifestyle


Nationale museum week
In de week van 16 t/m 24 april vindt de jaarlijkse Nationale Museumweek plaats in zeer veel musea in Nederland. Meer dan 500 musea openen hun deuren met bijzondere activiteiten.

Wanneer: 16 t/m 24 april
Waar: door heel Nederland
Info: museumweek


Breien
Een tentoonstelling over de kunst van het breien is al vanaf oktober te zien in het Fries Museum in Leeuwarden. Zeker de moeite waard als je zelf een breifan bent. Traditionele Friese floddermutsen, verfijnde breischedes en breisels uit de jaren 80 worden op originele wijze gepresenteerd in een sprookjesachtig tentoonstellingsontwerp. Verassende kleding van bekende ontwerpers als Bas Kosters en Stephen West laat zien hoe dit ambacht de mode nog steeds vernieuwt. Bizarre gebreide installaties van internationale kunstenaars laten je zien dat breien totale vrijheid in creatie biedt.

Ook het interieur krijgt aandacht. Je wordt letterlijk ondergedompeld in de wondere wereld van het breien. In ‘City of Stitches’ van de Deense kunstenares Isabel Berglund, word je onderdeel van een volledig handgebreide ruimte.

Wanneer: t/m 28 augustus
Waar: Fries museum, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Info: friesmuseum

Isabel Berglund


Next up
Deze expositie is te zien in de Kazerne in Eindhoven. Gastcurator Jeroen Junte -designcriticus en journalist- bracht voor deze tentoonstelling 200 objecten van 60 ontwerpers samen. In negen actuele thema’s presenteert hij de jonge Nederlandse talenten en toont hij het beeld van een betrokken post-crisis generatie die denkt in kansen en oplossingen.

De expositie oogt ingetogen qua kleur en sfeer maar toch zijn er genoeg uitspattingen te zien, zowel in concept als in kleur. Binnen de thema’s is er een gebalanceerde verdeling maar ook overeenkomst tussen vorm, kleur, materiaal en inhoud.

Wanneer: t/m 26 september
Waar: Kazerne,Paradijslaan 2-8, Eindhoven
Info: kazerne

Kazerne-Next-Up-Jeroen Junte 2


Staat er iets leuks voor jou tussen? Of heb je nog andere suggesties? Laat het hieronder weten!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.