Plant van de maand

De woonplant van deze maand is de Peperomia. Ken jij deze plant al? Als je hem ziet waarschijnlijk wel. De Peperomia is er in vele soorten, maten en kleuren, van groen tot roze. De planten hebben een grote sierwaarde door de vorm en kleurtekening van de bladeren. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Of juist robuust, in een volle struikvorm.

Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die omhoog staan, als vrolijke staartjes. De opbouw van dat  blad is mooi gelaagd, zodat de plant er vol en levendig uitziet.

In het interieur
Hoe kun je de plant het beste in je interieur plaatsen? Materialen met een handgemaakt karakter passen hier goed bij: denk aan keramiek, katoen, linnen en glas. En omdat de meeste soorten vrij laag blijven, is Peperomia heel geschikt om in laagstaande schalen te gebruiken. Het komt het best tot zijn recht als er op kan worden gekeken.

 

plant2

plant1

plant4

plant3
Onderhoud tips voor deze plant lees je hier.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.