Oranje dag

Mijn oudste neefje is de inspiratiebron geweest van dit artikel. Waarschijnlijk komt dit jou ook wel bekend voor. Hij zit sinds september op de basisschool en leert de dagen van de week te onthouden door middel van kleur. Zo heb je bijvoorbeeld de rode, blauwe en gele dag.

In het interieur ben je natuurlijk ook veel met kleur bezig. Dus vandaar dat ik aankomende weken een ode aan een bepaalde kleur geef. Welke kleur dat is, ligt natuurlijk aan welke dag het is.


Vandaag (vrijdag) is het de oranje dag. Oranje is een euforische, vrolijke en stimulerende kleur die enorm veel energie uitstraalt. Oranje zet bovendien aan tot creativiteit en een goed humeur. Het werkt tevens stimulerend en verdrijft stress en depressie.

Er wordt zelfs gezegd dat oranje het immuniteitssysteem versterkt en de spijsvertering verbeterd.

Tijd voor inspiratie! Ik zal jullie eerst beelden voor kinderkamers laten zien en daarna voor andere ruimtes binnen een woning.

Baby/kinderkamer
Door het energieke en stimulerende effect van oranje, is het een ideale verfkleur voor tienerkamers. Maar om het niet te gek te maken zou ik de kleur subtiel blijven toepassen ūüėČ

oranje1
oranje2

oranje3
oranje4
oranje5

oranje6
oranje7Overige ruimtes

Wil je in de leefruimte oranje gebruiken, dan kies je best voor een zachtere of roestkleurige oranjetint. Oranje is tevens een ideale kleur om de keuken of eetkamer mee te verven, gezien oranje in de keuken zorgt voor de nodige energie om te koken en in de eetkamer de eetlust opwekt. Tenslotte is oranje perfect om kille ruimtes zoals de kelder, bijkeuken of hal iets meer pit te geven.

oranje8
oranje9
oranje10
oranje11
oranje12
oranje13
oranje14
oranje15
oranje16
oranje17

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.