Groene dag

Mijn oudste neefje is de inspiratiebron geweest van dit artikel. Waarschijnlijk komt dit jou ook wel bekend voor. Hij zit sinds september op de basisschool en leert de dagen van de week te onthouden door middel van kleur. Zo heb je bijvoorbeeld de rode, blauwe en gele dag.

In het interieur ben je natuurlijk ook veel met kleur bezig. Dus vandaar dat ik aankomende weken een ode aan een bepaalde kleur geef. Welke kleur dat is, ligt natuurlijk aan welke dag het is.

 


 

Vandaag (donderdag) is het de groene dag. De kleur groen doet meteen denken aan de natuur: gras, bossen, bloemen, fruit, groenten, weilanden, etc. hebben allemaal een groene kleur. Deze kleur ontspant,moedigt aan tot actie en geeft balans en harmonie in gevoel of emotie.

Als je verschillende groentinten met elkaar combineert, creëer je een harmonieus en rustgevend interieur. Hou er wel rekening mee dat donkere groene kleuren de ruimte kunnen vernauwen. Kies daarom eerder voor lichtgroen en gebruik donkergroen als accentkleur. Olijfgroen en limoengroen zorgen voor een warme ruimte, terwijl de meeste andere groentinten eerder een verkoelend effect hebben.

Tijd voor inspiratie! Ik zal jullie eerst beelden voor kinderkamers laten zien en daarna voor andere ruimtes binnen een woning.

 Baby/kinderkamer

Groen is een ideale kleur voor de babykamer. Zowel voor een romantische meiden kamer als stoere jongens kamer. Mintgroen is al een tijdje een populaire kleur. Ook deze is goed toe te passen in een babykamer. Het zorgt voor een rustige sfeer omdat het iets kalms heeft. Zeker in combinatie met wit zorg je voor een frisse, trendy babykamer. Wil je iets meer power, ga dan voor een wat diepere of fellere groen.

groen1
groen2

groen3
groen4

groen5

groen6
groen7
groen8

Overige ruimtes
Eigenlijk is groen een kleur wat in elke ruimte toe te passen is vanwege het rustgevende effect. Het is alleen lastig kiezen voor welke tint groen je gaat, er zijn zoveel mooie tinten! Laat je inspireren door de volgende beelden.

groen9

groen10
groen11
groen12
groen13
groen14
groen15
groen16
Voel jij je al rustgevend door al deze mooie groene interieurs? 😉

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.