Agenda mei

Nog twee kleine weekjes en dan is het alweer mei. Binnenkort is het voor velen ook meivakantie dus vandaar dat ik nu alvast met de agenda van mei kom! Misschien zit er voor jou iets leuks tussen voor in de vakantie.


Dag van het kasteel

Op de pinkstermaandag vindt altijd in heel Nederland de dag van het Kasteel plaats. Ruim zeventig deelnemende kastelen en buitenplaatsen verwelkomen deze dag vele geïnteresseerde bezoekers die genieten van een gevarieerd programma. Het wordt een dag met veel muziek, verhalen, shows, kinderactiviteiten, markten en brocante, ridders en middeleeuws gespuis, oude ambachten en spelletjes, wandelingen, en natuurlijk een heleboel informatie over alle kastelen en buitenplaatsen; de imponerende gebouwen en de roemruchtige bewoners.

Wanneer: 16 mei
Waar: verschillende plekken Nederland
Info: dvhk


 

HAAR! Menselijk haar in mode en kunst
Het Centraal Museum Utrecht presenteert HAAR!, een gedurfde tentoonstelling waarin menselijk haar als materiaal centraal staat. Van haar zijn fraaie kapsels te maken, maar haar vormt ook een geweldig materiaal voor kleding, meubels en zelfs borduursels. Zo goed als alles wat u in de tentoonstelling ziet, is dan ook van menselijk haar gemaakt.
Met de tentoonstelling wordt aandacht gegeven aan de bijzondere relatie die wij als mens hebben met haar. Grensoverschrijdende modeontwerpers en kunstenaars die menselijk haar als materiaal én inspiratiebron gebruiken nemen deel. Lichaamshaar is verwerkt in sieraden, wordt gebruikt voor kunstwerken en vormt het uitgangspunt voor installaties.

Wanneer: tot 29 mei
Waar: Centraal museum, Utrecht
Info: centraalmuseum

 


haar

 

Designday Maastricht
Designday wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden in Maastricht. Hier laten de meest eigenzinnige designers uit binnen- en buitenland hun werk zien op een bijzondere plek. Designday staat voor onafhankelijk, toegankelijk design waarin gezond verstand en originaliteit samengaan. Design dat ook door de volgende generatie mooi en praktisch gevonden wordt.
Als bezoeker heb je de kans om design te kijken en kopen, of in gesprek te gaan met de mensen achter het design! Een interessant side-program biedt men de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over het ontwerp- en productieproces.

Wanneer: 28 & 29 mei
Waar: Decorfabriek, Meerssenerweg 215, Maastricht
Info: designday


 

Designkwartier
Nog een leuk evenement voor design liefhebbers! Festival Designkwartier Den Haag presenteert vernieuwend design van toonaangevende ontwerpers en startend talent op de allerleukste plekken van het Zeeheldenkwartier. Er zijn presentaties, exposities, activiteiten, prikkelende projecten, winkels en unieke pop-up stores zodat je meteen favoriete design kunt aanschaffen.

De route is al even inspirerend en loopt langs zo’n 50 gevarieerde locaties zoals pop up stores, winkels, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel, kunstcentrum Stroom Den Haag en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en loodsen.

Wanneer: 27 t/m 29 mei
Waar: verschillende plekken in Zeeheldenkwartier, Den-Haag
Info: designkwartier

 

designkwartier

Staat er iets leuks tussen voor jou? Of heb jij nog andere tips?

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.