Rode dag

Mijn oudste neefje is de inspiratiebron geweest van dit artikel. Waarschijnlijk komt dit jou ook wel bekend voor. Hij zit sinds september op de basisschool en leert de dagen van de week te onthouden door middel van kleur. Zo heb je bijvoorbeeld de rode, blauwe en gele dag.

In het interieur ben je natuurlijk ook veel met kleur bezig. Dus vandaar dat ik aankomende weken een ode aan een bepaalde kleur geef. Welke kleur dat is, ligt natuurlijk aan welke dag het is.

 


 

Vandaag (maandag) is het de rode dag. Rood is een spannende kleur voor in het interieur. Roodtinten kunnen verwarmen of juist benauwen. Eén wand in een ruimte is doorgaans meer dan voldoende voor een spectaculair effect. Kies je voor rood in de woon- of slaapkamer, bedenk dan wel dat roodtinten ’s avonds nog een stuk intenser ogen dan bij daglicht.

Over mensen met rood als favoriete kleur wordt gezegd dat zij impulsief, opwindend en energiek zijn. Kun jij dit bij jou herkennen? 😉

Tijd voor inspiratie! Ik zal jullie eerst beelden voor kinderkamers laten zien en daarna voor andere ruimtes binnen een woning.

 

Baby/kinderkamer
Rood is een leuke kleur om toe te passen in een baby of kinderkamer. De kleur kan zowel romantisch meisjesachtig als stoer voor de jongens toegepast worden. Omdat het een krachtige kleur is, is het handig om het subtiel toe te passen op de kamer, dit zorgt voor een rustig gevoel.

 

roodkind1
roodkind2
roodkind3
roodkind4
roodkind5
roodkind6
roodkind7


 

Overige ruimtes
In de overige ruimtes kan rood ook weer zorgen voor een krachtig effect. Ga voor een hele muur of voor meerdere voor dit krachtige effect. Of laat het subtiel terug komen in meubels of accessoires.

 

rood1
rood2

rood3
rood4
rood5
rood6
rood7
rood8
rood9

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.