Gele dag

Mijn oudste neefje is de inspiratiebron geweest van dit artikel. Waarschijnlijk komt dit jou ook wel bekend voor. Hij zit sinds september op de basisschool en leert de dagen van de week te onthouden door middel van kleur. Zo heb je bijvoorbeeld de rode, blauwe en gele dag.

In het interieur ben je natuurlijk ook veel met kleur bezig. Dus vandaar dat ik aankomende weken een ode aan een bepaalde kleur geef. Welke kleur dat is, ligt natuurlijk aan welke dag het is.

 


 

Vandaag (dinsdag) is het de gele dag. Van alle kleuren bevat geel het meeste licht. Het is een krachtige, stralende kleur en kleurtherapeuten adviseren geel dan ook als hét middel tegen neerslachtigheid. Geel symboliseert de zon en nieuw leven, en staat voor activiteit en positief denken.

Heb je een donkere ruimte in huis die je wilt veranderen? Denk dan eens aan geel! Geel brengt de zon in huis. Zelfs de meest donkere, kille ruimte krijgt een vriendelijk en uitnodigend karakter met een mooie geeltint.
Liever een wat warmere sfeer creëren? Combineer dan okergeel met terra rood en azuurblauw. Dit geeft een warme mediterrane sfeer.

Tijd voor inspiratie! Ik zal jullie eerst beelden voor kinderkamers laten zien en daarna voor andere ruimtes binnen een woning.

 


 

Baby/kinderkamer
Als je van felle kleuren houdt en de babykamer een vrolijke sfeer wilt geven, is geel een goeie optie. Ik zou wel oppassen dat je het niet te bont maakt. Als alle muren knal geel zijn wordt je als kind wel erg druk 😉

geel1
geel2
geel3
geel4
geel5

Overige ruimtes
Geel is wel een kleur waar je echt van moet houden om het in je woonkamer toe te passen. Maar het is bepaalde tinten zijn erg mooi in combinatie met blauw,grijs,wit en roze.

geel6
geel7

geel8
geel9
geel10
geel11

 

geel12

©www.levetchristophe.fr

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.