Blauwe dag

Mijn oudste neefje is de inspiratiebron dit artikel. Waarschijnlijk komt dit jou ook wel bekend voor. Hij zit sinds september op de basisschool en leert de dagen van de week te onthouden door middel van kleur. Zo heb je bijvoorbeeld de rode, blauwe en gele dag.

In het interieur ben je natuurlijk ook veel met kleur bezig. Dus vandaar dat ik aankomende weken een ode aan een bepaalde kleur geef. Welke kleur dat is, ligt natuurlijk aan welke dag het is.

Dit artikel is de laatste van deze reeks. In totaal zijn nu vijf dagen behandeld, de werkdagen. Want zaterdag en zondag zijn allebei de witte dag 😉

 


 

Vandaag (woensdag) is het de blauwe dag. Blauw is een koude kleur die wordt geassocieerd met sereniteit en frisheid. Daarnaast heeft blauw een kalmerende invloed en bevorderd je concentratie. Hierdoor is het een uitstekende kleur om in de werkkamer te gebruiken.

Tijd voor inspiratie! Ik zal jullie eerst beelden voor kinderkamers laten zien en daarna voor andere ruimtes binnen een woning.

 


Baby/kinderkamer
Blauw is natuurlijk een veel gebruikte kleur voor in de babykamer als je een jongetje verwacht. Maar een mooie lichte blauw tint kan ook erg mooi zijn voor een meisjes kamer. In combinatie met zwart en wit creëer je een frisse babykamer.

blauw1
blauw2
blauw3
blauw4
Overige ruimtes
In ruimtes als woon-, slaapkamer en hal is een donkere tint juist erg mooi. Erg mooi te combineren met zwart, wit en houttinten. Een licht blauw is juist weer goed te gebruiken als je een beach look wilt creëren.

blauw5
blauw6
blauw7
blauw8
blauw9
blauw10
blauw11
blauw12
blauw13
blauw14

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.