Partytime

De tijd van feestjes komt er weer aan. Geslaagd feestjes, barbecue’s of misschien wel een bruiloft. En hoe mooi zou het zijn als je het buiten kunt houden, moet het weer wel mee zitten..

Er heen gaan is leuk maar het organiseren lijkt mij nog leuker, en dan bedoel ik natuurlijk vooral de aankleding! In dit artikel zal ik je heel veel inspiratie beelden laten zien en vertellen waar je allemaal op moet letten bij het organiseren hiervan.

 

Zitplaatsen
Dit is het belangrijkste punt waar je als eerst over moet nadenken. Ieder soort feest vraagt een andere soort zitfunctie. Bij een bruiloft heb je natuurlijk voor het diner tafels met stoelen nodig. Maar voor later op de avond moet er ruimte zijn om relaxt te zitten en te dansen. Hierbij is het ook belangrijk dat je naar de doelgroep kijkt. Oudere mensen gaan niet gauw de dansvloer op, vergeet dan ook niet voor hen een plekje!

Bij een bbq wordt er ook gegeten maar dit hoeft niet altijd zittend aan een tafel. Hierbij kun je leuke zithoekjes maken met bijvoorbeeld zitzakken, krukjes en bijzettafeltjes. Heb je minder ruimte ga dan voor statafels.

 

Stijl
Dit is het leukste maar misschien ook wel het moeilijkste onderdeel. Welke stijl wil je het feestje geven.. Ga je voor een bepaalde stijl zoals romantisch, landelijk, industrieel, glamour.. Of ben je fan van thema feesten en ga je voor een thema met bijbehorende dresscode. Als je een keuze gemaakt hebt kun je verder gaan met de meubels, verlichting en accessoires.

 

Verlichting
De verlichting is ook een belangrijk aandachtspunt. Vooral omdat het feest buiten gehouden wordt, moet je goed kijken waar je allemaal verlichtingspunten hebt of dat je moet zorgen voor verlengsnoeren. Dan is het alleen nog een kwestie van mooie armaturen uitzoeken die passen bij je thema of stijl. Denk er ook aan dat je op verschillende plekken verlichting toe kunt passen. Je denkt waarschijnlijk meteen aan hanglampen maar vergeet ook niet de grond en de muur en natuurlijk op de tafels in de vorm van tafellampen of kaarsen.

 

Eten&drinken
Dan is er nog het eten en drinken. Als je dit wil laten serveren hoef je hier niet over na te denken. Maar ga je voor een buffet vorm, zorg dan dat je genoeg ruimte hebt voor alle drank en hapjes en kijk eens of je op een creatieve manier het eten kunt presenteren. Ook kun je voor het drinken nog gaan voor een leuke bar.

 

Volgens mij weet je nu de belangrijkste dingen en is het tijd voor inspiratie beelden! Ook leuk om gewoon bij weg te zwijmelen 😉

 

party1
party2
party3

party4

party5

party6

party7

 

party8
party9

party10
party11
party12

party13
party14

party15

party19

party16
party17
party18

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.